Serenadilla iloa ihmisille

Posted on

Uutinen Kukkaserenadista Kaleva-lehdestä. Alla Sari Arffmanin kirjoittama teksti:

Tässä on aivan puhdas ilon välittämisen sanoma. On mahtavaa tuottaa iloa ihmisille, kuvaa Kukkaserenadi-palvelun ideoinut Samuli Kaltakari. Kaltakari aloitti noin vuoden päivät sitten Espoossa palvelun, jossa ilahdutetaan ihmisiä laulutervehdyksellä kukkien kera. Tyrnävällä lapsuutensa viettänyt, Oulussa opiskellut mies houkutteli mukaan kolme kaveriaan, joiden kanssa hän on tehnyt tiernapoikakeikkaa, ja sai yhteistyökumppaniksi kukkakaupan.

Sapluuna oli valmis. – Ensin teimme tätä harrastuspohjalta ja pyöritimme palvelua yhden laulajan yrityksen kautta. Myöhemmin perustimme oman yrityksen, kun keikkoja tuli niin paljon, erityisopettajana Espoossa toimiva Kaltakari taustoittaa. Kovan kysynnän innoittamana Kukkaserenadi-palvelu laajeni ensin Kemi-Tornion seudulle ja nyt Ouluun.

Oulussa yhteistyökuoroksi lähti Oulun Teekkarikuoro TeeKu, pikkuisen sattumalta. TeeKu on sekakuoro, joka koostuu entisistä ja nykyisistä Oulun yliopiston opiskelijoista. Kuoron sihteeri Pasi Keski-Korsu tykkäsi heti ideasta, kun Samuli Kaltakari otti häneen yhteyttä ja pyysi kuoroa hommaan mukaan. – Nämä ovat hienoja keikkoja laulajan näkökulmasta. Kun laulu esitetään juhlassa, se on erityinen hetki. Tarkoitus on, että serenadi on juhlakalulle mieleenpainuva ja iloinen juttu, tuumaa vuodesta 2009 kuorolaulua harrastanut ylempi tenori. Jutun juju on Samuli Kaltakarin mukaan nimenomaan se, että laulu on sen saajalle yllätys.

Koko ikänsä laulanut mies tietää laulun voiman. – Keikat ovat olleet pääasiassa ihan huippuja. Mieleen on jäänyt esimerkiksi se, kun ulkomailla asuva tytär tilasi kukkaserenadin äidilleen sairaalaan. Tilanne veti nöyräksi. Laulutervehdykseen kuuluu onnittelulaulu sekä 1–2 muuta kappaletta joko valmiilta laululistalta tai mahdollisuuksien mukaan tilaajan toiveista. Hinta on haluttu pitää alhaisena: bisnestä homma ei ole, Kaltakari vakuuttaa. Summasta isoin siivu menee kukkakaupalle, osa Kukkaserenadi-palvelulle ja osa esittäjälle.

Vastaa