Hyvän onnen lähettiläät

Posted on
Kukkaserenadin laajentumisesta tehtiin mainio lehtijuttu Pohjolan Sanomiin 16.11. Kiitos Tiina Nousiainen. Lue lehtijuttu tästä. Juttu on myös kopioitu alle.

”Oululaislähtöinen opettaja Samuli Kaltakari kiipesi lavalle laulamaan jo alakouluikäisenä muriaanin roolissa. Hän nautti suunnattomasti Tiernapoika esiintymisestään. Vuonna 2014 hän havahtui lapsuusmuistoilleen ja laittoi pystyyn Tiernaäijät.

Miesten kalenterit täyttyivät keikoista, mutta esiintymiset jäivät lähinnä joulusesonkiin. Se ei Tiernaäijille riittänyt.

– Keikkamatkoilla olimme puhuneet kukkien kanssa toimitettavasta yllätyksestä, lähinnä pilke silmäkulmassa, mutta siihen kuitenkin palattiin toistuvasti. Idea ei päästänyt meitä otteestaan ja tämän vuoden alussa Tiernaäijien tuhkista syntyi Kukkaserenadi, Kaltakari taustoittaa.

Samuli Kaltakari on kumppaneineen toimittanut erilaisiin tilaisuuksiin noin 70 kukkalähetystä musiikin siivittämänä.

– Mieleeni jäi keikka, kun kävimme esiintymässä vanhalle mummolle sairaalassa. Lauloimme Anttilan keväthuumausta, joka oli sairaalassa makaavan naisen lempilaulu. Silloin onnenkyyneleet olivat sekä esiintyjien että kuuntelijoiden silmissä, Kaltakari muistelee.

Toistaiseksi Kukkaserenadin keikkoja on ollut saatavilla pelkästään pääkaupunkiseudulla, mutta nyt marraskuun aikana toiminta käynnistyy myös Kemi-Torniossa.

– Tätä ei tehdä bisnestarkoituksessa. Kukkaserenadeja on toivottu ja kyselty muuallekin Suomeen ja nyt olemmekin saaneet Kemi-Tornion seudulle lisää onnentuojia, Kaltakari iloitsee.

Jukka ja Julia Lamminen ovat torniolainen muusikkopari.

Jukka Lamminen näki Kaltakarin ilmoituksen kukkaserenadista Muusikot.net-sivustolla ja hän innostui ideasta.

– Tällaista toimintaahan näkee vain leffoissa. Kukkaserenadin vieminen virkistää mieltä ja on uusi idea musiikkialalle. Ihmisille saadaan elämyksiä ja samalla saadaan alalle töitä. On ilo lähteä viemään Kukkaserenadi-toimintaa eteenpäin, Jukka Lamminen sanoo.

Meri-Lapissa Kukkaserenadin lauluista vastaa pääosin Jukka, mutta saatavilla on myös kaksiäänistä laulua. Jukka ja Julia laulavat stemmoissa ja varsinkin duetto-kappaleet ovat Lammisten ominta alaa.

– Lisäksi meillä on viulu ja akustinen kitara mukana.

Lammiset toimivat erilaisissa musiikinopetutehtävissä arkipäivisin ja lisäksi soittavat viikonloppuisin keikkoja ympäri Suomen.

– Pystymme mahdollistamaan erilaiset kukkaserenadi -tervehdyskäynnit noin 30 kilometrin säteelle Torniosta.

Pääkaupunkiseudulla Kukkaserenadeissa on enimmäkseen kuultu lauluja Niin minä neitonen sinulle laulan ja Ystävän laulu.

Mikä tulee olemaan Meri-Lapin suosituin serenadi?

– Olemme taipuvaisia moniin lauluihin, joita voi kukkaserenadin nettisivuilta kappalelistastamme valita. Jokainen esiintyminen sovitaan tilaajan kanssa aina tapauskohtaisesti, Lamminen lupaa.”

 

Haluaisitko järjestää yllätyksen läheisellesi?

Kysy lisää tästä!

Vastaa