Entä jos tilaisit lähimmäisellesi laulun? – Torniolainen muusikkopariskunta vie onnittelulauluja ihmisten arkeen – katso video

Posted on

Lapin kansan juttu

Lue alta:

Entä jos tilaisit lähimmäisellesi laulun? – Torniolainen muusikkopariskunta vie onnittelulauluja ihmisten arkeen

Serenadi rakkaalle, onnittelulaulu työkaverille tai piristys sairaalassa toipuvalle omaiselle ovat vaihtoehtoja, jotka saavat torniolaisen muusikko Jukka Lammisen pakkaamaan kitaran autoon.
Muusikot Jukka Lamminen ja hänen puolisonsa Julia Lamminen ovat vieneet lauluonnitteluja ihmisten arkeen ja juhlaan parin vuoden ajan.
– Saimme yhteydenoton kukkaserenadeja välittävältä Samuli Kaltakarilta, joka rakensi verkostoa laulavista onnittelijoista eri puolille Suomea. Käytännössä meiltä voi toivoa jotakin suosikkilaulua, joka toimitetaan perille kukkakimpun kera, Jukka Lamminen kertoo.
Ihmisten oven taakse kukkakimpun kera meneminen ei ole Jukka Lammiselle vaikeaa, vaan hän nauttii ihmisten iloisesta yllättämisestä.

Tällaista toimintaahan näkee vain leffoissa. Kukkaserenadin vieminen virkistää mieltä ja on uudehko idea musiikkialalle. Ihmisille saadaan elämyksiä ja samalla alalle töitä.
Meri-Lapin Lammiset laulavat stemmoissa ja varsinkin duetto-kappaleet ovat Lammisten ominta alaa.
Laulu voi olla Leif Wagerin tunnetuksi tekemä Romanssi, syntymäpäivälaulu Sä kasvoit neito kaunoinen tai jotakin rokimpaakin. Nocturekin löytyy Lammisten laululistalta.
– Tärkeää on saada välitettyä kukkaserenadin tilaajan toive perille.

Kukkaserenadien taustalla on oululaislähtöinen Samuli Kaltakari, joka on ollut laulamassa jo alakouluikäisenä tiernapoikana.
Lapsuusmuistot virittivät miehen perustamaan Tiernaäijät, jotka nousivat lavalle vuonna 2014.
– Keikkamatkoilla olimme puhuneet kukkien kanssa toimitettavasta yllätyksestä, lähinnä pilke silmäkulmassa, mutta siihen kuitenkin palattiin toistuvasti. Idea ei päästänyt meitä otteestaan ja pari vuotta sitten Tiernaäijien tuhkista syntyi Kukkaserenadi, Kaltakari paljastaa.
Kukkaserenadien toimittaminen perille voi olla parhaimmillaan ainutlaatuista myös esiintyjille.
– Mieleeni jäi keikka, kun kävimme esiintymässä vanhalle mummolle sairaalassa. Lauloimme Anttilan keväthuumausta, joka oli sairaalassa makaavan naisen lempilaulu. Silloin onnenkyyneleet olivat sekä esiintyjien että kuuntelijoiden silmissä, Kaltakari muistelee.
Lapissa kukkaserenadeja voi tilata Kemi-Tornion lisäksi myös Rovaniemellä, jossa kukkaset laulun kera vie perille muusikko Eetu Moilanen.
Kukkakauppa Olivian kauppias Kaisu Väisänen on ilahtunut laulavien kukkalähettien kanssa virinneensä yhteistyöstä.
– Minulla on henkilökohtaisestikin musiikkitaustaa, joten tämä on ihana juttu. Serenadi kukilla tai ilman on oikeastaan kruununa moneen juhlaan, ruusukimpun viimeistellyt kukkakauppias sanoo.

Vastaa